Intervjuer

Jag har arbetat som intervjuare i olika sammanhang. Det vanligaste har då varit att jag ensam fått sköta ljud, bild, redigering och intervjuandet. Här finns några exempel på intervjuer från de årliga Socialchefsdagarna som jag arbetade för under åren 2015 - 2019.

Intervju med Föreningens Sveriges Socialchefer (FSS) nyvalda ordförande Monica Persson under Socialchefsdagarna 2019.

Hon beskriver sig som orädd och med ett par extra växlar att lägga i när det blir tufft.

Intervju med Frid A. Hansen under Socialchefsdagarna 2019.

Stuprörstänkandet gör att det är svårt att se helheten, säger Frid A. Hansen. Det är inte någon nyhet, så varför erbjuder inte fler missbruksbehandling med en helhetssyn på familjen i stället för att bara fokusera på den som har direkta missbruksproblem? ”Behandlingsperspektiv på den vuxna måste innehålla ett förebyggande perspektiv på nästa generation.”

Intervju med

Margareta Winberg under Socialchefsdagarna 2018

"Jag som tidigare satt på andra sidan och tog emot utredningar reflekterade kanske inte över vilket kolossalt arbete det ligger bakom en utredning för att det ska bli en bra proposition", säger Margareta Winberg efter första året som särskild utredare i översynen av socialtjänstlagen.

Intervju med organisationsforskaren Louise Bringselius under Socialchefsdagarna 2019. Hon berättar om tre parallella trender i samhället idag, där New Public Management har varit den starkaste. I skuggan av NP har vi haft en byråkratisk trend att vi ska detaljreglera för att få goda prestationer i offentlig sektor. 

Intervju med statsvetaren Jenny Madestam under Socialchefsdagarna 2018.

Som statsvetare är det en spännande tid att leva i, tycker Jenny Madestam som på Socialchefsdagarna 2018 kommenterade valresultatet och vikten av ett autentiskt ledarskap i politiken. Men hon känner sig oroad över att ”de intellektuella tänkarna” lyser med sin frånvaro.

Intervju med socialantropolog

Viktoria Walldin under Socialchefsdagarna 2019.

Varför jobbar en socialantropolog på en arkitektbyrå? ”Vi är intresserade av människors relationer till varandra, men också till platser, så det är självklart att jag ska jobba på arkitektkontor.” Det säger socialantropologen Viktoria Walldin, partner på White arkitekter

Intervju med dåvarande fotbollstränaren i Östersund FK, Graham Potter, under Socialchefsdagarna 2017. Han

föreläste på Socialchefsdagarna om ledarskap. Det gjorde han dagen efter att hans ÖFK vunnit på hemmaplan mot Herta Berlin i en match i Europaligan